Tekoči sladoled Popaj

 
Tekoči sladoled Popaj

Sestavine: sveža mlada špinača 200 g, 2 zamrznjeni banani (zrele in olupljene pred zamrznitvijo), 2 srednje veliki jabolki, manjši korenček, 2-3 dL hladne vode.

Za pripravo zamrznjene banane narežemo na rezine cca. 2 cm, jabolka na četrtine, korenje prepolovimo. (če nimate zamrznjenih banan, lahko uporabite tudi sveže, zrele banane. Korenje je za povečanje učinkovitosti sokovnika).
Operite špinačne liste pod tekočo vodo, odstranite peclje in jih še mokre dajte v sokovnik.
Nadaljujte s kosom banane in rezino jabolka. Spet sledi špinača, rezina banane, pa rezina jabolka. Ko ste porabili polovico živil, dodajte polovico korenja in vlijte polovico vode.
Nadaljujte s špinačo, banano, jabolkom…. Na koncu dodajte korenje, ki izstisne skozi sito ostanke banane in jabolka. Skleniti s preostalim delom vode.
Ta pijača je osvežujoča energetsko-vitaminska bomba.

Če bi mornar Popaj vedel za sokovnik Vervita – bi si na ta način z njim pripravljal svojo špinačo!
POPAJ tekoči sladoled vas bo prijetno presenetil z dobrim okusom, obožujejo ga tudi otroci.
To je eden izmed najboljših receptov za začetnike!
Postrezite v cocktail kozarcu in počasi uživajte v vsakem požirku.

 
  Recepti za sokove in pijače