Domače kostanjevo mleko

 
Domače kostanjevo mleko


Domače kostanjevo mleko – velikokrat poimenovano Zimsko mleko (brez glutena) 
 
Začnimo leto  s primernim zimskim mlekom: kostanjevo mleko.
Če ste ljubitelj kostanja, morate poskusiti to mleko. Ne samo, da je okusno, je tudi zelo zdravo. Vsebuje veliko količino ogljikovih hidratov z nizkim GI – glikemičnim indeksom, vitamina B, železa, kalija in vlaknin. Prav tako je brez glutena in mlečnih izdelkov in celo nizko kaloričen. Kaj bi še lahko zahtevali?
 
Kostanjsko mleko se lahko naredi na več različnih načinov, toda najljubši je pri pečenju kostanja. Lahko jih pečete doma ali jih kupite (običajno od uličnih prodajalcev, ki jih lahko najdete v jeseni / pozimi).
Vse, kar potrebujete za to okusno pijačo, je ChufaMix® , ročni mešalnik in 5 minut vašega časa.
Sestavine:
·         1 liter vode
·         24 olupljenih praženih kostanjev (mora biti 8 ur namočeno)
·         2 žlici surovega trsnega sladkorja
·         Ščepec soli
Ne pozabite, da bo mleko po 2 urah vedno boljšega okusa, saj je potreben čas za ohladitev in razvoj okusov. Lahko dodate najljubše sladilo (cimet, sirup, vanilijo itd.) in ponovno zmešate. Preostala kaša je čudovita kostanjeva krema, ki ne potrebuje pomoči drugih sestavin in jo lahko kot tako pojeste ali uporabite za prilogo.
 

 
FOTO GALERIJA
ChessnutcastanYasola
POVEZAVE
chufamix
  Recepti za sokove in pijače