Solata iz avokada, ohrovta in paradižnika

 
Solata iz avokada, ohrovta in paradižnika

Ta solata, bo verjetno mnogim nenavadna, ker v konvencionalni kuhinji, ne uporabljamo ohrovta v surovi obliki. Prav je, da mu damo možnost v tej sestavi, ker je izrednega okusa in zelo nasiten.

SESTAVINE:

  • 2 PESTI OHROVTA
  • 1 SKODELICA ČEŠNJEVEGA PARADIŽNIKA
  • 1/2 SKODELICA OREHOV
  • SOL (PO OKUSU)

PRELIV:

  • 1 AVOKADO
  • 1/2 ŽLIČKE ČEBULE ALI ČESNA V PRAHU (VČASIH UPORABIM TUDI SUROV ČESEN)
  • 1/4 SKODELICE OLIVNEGA OLJA
  • 2 ŽLICE LIMONINEGA SOKA (ALI 1 ŽLICA JABOLČNEGA KISA, ČE NIMATE RADI LIMONE)

Ohrovtu obvezno odstranite koren (drugače bo imelo grenak okus) in uporabite samo liste. Po tem, ko ste ga oprali, ga narežite na tanke trakce, ga nasolite in pustite stati nekaj minut. Z rokami narahlo premešajte narezani ohrovt, da se bo omehčal. Dodajte narezan paradižnik in drobno sesekljane orehe, ter ponovno premešajte z rokami. V mešalniku premešajte vse sestavine za preliv, dodajte malo vode v kolikor vidite, da je potrebno. Preliv prelijte po solati in premešajte.

 
  Recepti za sokove in pijače