Presne Sushi roladice

 
Presne Sushi roladice

Ko organizirate zabavo za mešano družbo, kjer je glavno vprašanje, kaj kakovostnega ponuditi in pripraviti v naprej, so presni party sushiji izbira, ko želimo prijetno presenetiti celo druščino.

Ker ta sushi ne vsebuje riža, ga lahko veliko prej pripravite, ni zamudnega pranja riža, kuhanja s pravimi merami vode in pravo temperaturo. Zato se lahko oddahnete, ker ta naš sushi ne vsebuje standardnih sestavin.

Namesto riža naredimo namaz iz oreščkov, avokada in paprike, ki vsebujejo proteine, dobre maščobe, delujejo antivnetno, koristijo srcu, možganom. Sushi bomo polnili s svežo zelenjavo.

SESTAVINE:

  • LISTI SUŠENE NORI ALGE
  • TAMARI OMAKA
  • WASSABI

ZA NAMAZ:

  • 1 SKODELICA OREHOV (CCA 2,5 DCL)
  • 1/2 AVOKADA
  • 1 RDEČA PAPRIKA
  • 1 MALA RDEČA ČEBULA
  • 1 ŽLICA OLIVNEGA OLJA
  • 1 ŽLICA LIMONINEGA SOKA
  • 1 ŽLICA TAMARI OMAKE
  • 1/2 ŽLIČKE KURKUME V PRAHU

ZA POLNJENJE:

  • KORENČEK
  • REDKEV
  • ZELJE
  • RDEČA PESA
  • KUMARICA
  • PAPRIKA

PRIPRAVA:

  1. Sesekljajte avokado, rdečo papriko in rdečo čebulo.
  2. V blender dajte vse sestavine, kot so navedene po vrstnem redu in blendajte dokler ne dobite enakomerne mase, vendar pazite, da ta ne bo preglatka. Postavine namaz na stran, dokler ne pride na vrsto.
  3. Vso zelenjavo za polnjenje narežite na tanke trakce.
  4. Liste Nori alg prerežite na pol, kot je prikazano na sliki. Podlago za izdelavo sushija ovijte s prozorno folijo, list dajte na rob podloge, ki gleda proti vam, tako da gladek del lista alge obrnete navzdol.
  5. Nanesite namaz v tankem sloju (0,5 cm), mažite ga nasprotno od sebe proti koncu in končajte nekje 2-3 cm do roba lista alge, da konec lista alge ostane nenamazan.
  6. Po sredini namaza naložite trakce zelenjave. Če nimate vseh sestavin, ki so navedene lahko uporabite tiste ki imate pri roki: motovilec, gobe, rukola, zelena solata,kalčke...................
  7. Pomočite prst v vodo in narahlo namažite del lista alge, ki ga prej nismo do konca namazali, da se bo dobro zlepil.
  8. Počasi začnite zvijati rob alge od sebe, proti zgornjemu robu, rahlo pritisnite s prsti in zvijajte od sebe in rahlo navzdol, tako da dobite trden zvitek. Če se vam zgodi, da na zgornjem robu prileze ven namaz, višek preprosto samo odstranite.
  9. Zelo pomembno je, da imate izredno oster nož, da lahko lepo narežete roladice. Prvo roladico, narežite na pol in potem vsako polovico na tri dele, tako da dobimo od začetne 6 kosov.
  10. Tako naredite vse roladice po naštetem postopku za izdelavo sushija, dokler ne porabite vseh sestavin.
  11. Postežite s tamarin omako in wassabijem.

Želim vam dobro zabavo!

 
  Recepti za sokove in pijače