Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji Spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), Obligacijskim zakonikom (OZ) ter s priporočili TZS. (Opomba: Besede, zapisane v moški slovnični obliki, se vselej nanašajo na oba spola.)

Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine , obveznosti in pravice uporabnika, ter urejajo odnos med spletno trgovino (v nadaljnem besedilu prodajalec) in uporabnikom. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej izrecno opozorjen na splošne pogoje poslovanja ter da potrjuje da se z oddajo naročila strinja z obveznostjo plačila.

Prosimo, da vse pogoje poslovanja vedno natančno preberite, predno oddate naročilo v spletni trgovini. Z oddajo naročila v spletni trgovini: 

  • se obvezujete, da ste prebrali vse pogoje poslovanja in se z njimi strinjate,
  • izrecno potrjujete da se z oddajo naročila strinjate z obveznostjo plačila.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in DPD, ki svoje storitve opravljata skladno z njunimi splošnimi pogoji. V primeru nakupa za znesek nižji do vključno 55 € stroške dostave krije kupec. Strošek dostave znaša 3,90 eur. Poštnina za znesek nakupa nad 55 € je brezplačna in jo krije prodajalec. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije. V primeru, da kupca, ki je blago plačal vnaprej, ob dostavi pošiljke ni doma, mu dostavna služba v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu in o tem, kako ga lahko prevzame. 

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S spletno trgovino upravlja prodajalec, to je: podjetje Bogart d.o.o., Pšata 81A, SI-1262 Dol pri Ljubljani Ljubljana, matična številka 1840231000, davčna številka SI88183882, ki je tudi ponudnik storitev e- poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si prodajalec pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Prodajalec ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanja storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile ali zaustavile uporabo.

 
  Pogoji poslovanja