Presna torta iz banan in arašidov

 
Presna torta iz banan in arašidov

Količina: 12 rezin (model 20 cm)

Podlaga za kremo:

  • 1 skodelica orehov
  • 1 skodelica mandljev
  • ¾ dateljnov ali fige
  • 3 žlice kakava v prahu,
  • 2 žlici medu (raztopi),
  • ščepec soli

Krema:

  • 500 g banane
  • ½ skodelice arašidovega masla
  • 1 skodelica datljev (namočenih)
  • ¼ skodelice vode ( od datljev)
  • 100 g kokosovega olja (raztopljenega)
  • ½ žličke cimeta
  • ½ vanilijeve palčke
  • ščepec soli

Glazura:

  • ⅔ skodelice medu
  • ⅔ kakava v prahu
  • ¼ kokosovega olja (raztopi),
  • ščepec soli
  • Dekoracija, po želji.

Priprava:
Sestavine za podlago zmiksajte in položite v model. Posebej zmešajte kremo za nadev in jo položite v model, dodajte še glazuro in postavite v hladilnik.

 
  Recepti za sokove in pijače