Presna torta iz banan in arašidov
Presna torta iz banan in arašidov
Količina: 12 rezin (model 20 cm)
Podlaga za kremo:
- 1 skodelica orehov
- 1 skodelica mandljev
- ¾ dateljnov ali fige
- 3 žlice kakava v prahu,
- 2 žlici medu (raztopi),
- ščepec soli
Krema:
- 500 g banane
- ½ skodelice arašidovega masla
- 1 skodelica datljev (namočenih)
- ¼ skodelice vode ( od datljev)
- 100 g kokosovega olja (raztopljenega)
- ½ žličke cimeta
- ½ vanilijeve palčke
- ščepec soli
Glazura:
- ⅔ skodelice medu
- ⅔ kakava v prahu
- ¼ kokosovega olja (raztopi),
- ščepec soli
- Dekoracija, po želji.
Priprava:
Sestavine za podlago zmiksajte in položite v model. Posebej zmešajte kremo za nadev in jo položite v model, dodajte še glazuro in postavite v hladilnik.